Friterad kyckling

Kan du inte motstå smaken och doften av nystekt kyckling? Med det här receptet och våra stekpannor kommer du att kunna njuta av din favoritkyckling som aldrig förr.

 

Förberedelsetid:
20-25 minuter

 

Förberedelsetid:
10 minuter

 

 

Portionär:
5-6

 

Laga mat med:
Gjutjärnspanna Hosse

 

 

Ingredienser:

  • 1 kopp mjöl för alla ändamål;
  • 1 matsked salt;
  • 1 tesked nymalen svartpeppar;
  • 2 koppar vegetabiliskt fett;
  • 2 stora ägg;
  • ¼ kopp mjölk;
  • 1 kyckling, skuren i 8 portioner;

Metod för beredning:


  1. Blanda mjöl, salt och peppar i en skål som är tillräckligt stor för att rymma den största kycklingbiten.
  2. Värm fettet i Hosse gjutjärnsgryta på medelvärme till 160 °C.
  3. Medan fettet värms upp, vispa ihop ägg och mjölk i en skål som är tillräckligt stor för att rymma den största kycklingbiten. Doppa kycklingbitarna en i taget i äggblandningen, sedan i mjölblandningen, sedan tillbaka i äggblandningen och i mjölblandningen en andra gång.
  4. När oljan är tillräckligt varm, stek långsamt kycklingen tills den är gyllenbrun på alla sidor och genomstekt. Du kan behöva sänka värmen för att undvika att köttet brynar för mycket innan det är klart.