Grillad Margherita pizza

Marinarasås, alpin cheddarost och hackad färsk basilika kombineras vackert för att göra en lätt och läcker grillad pizza.

 

Förberedelsetid:
10 minuter

 

Förberedelsetid:
50 minuter

 

 

Portioner:
2

 

Koka med: Gjutjärnspanna Hosse

 

 

Ingredienser:

  • 280 g pizzadegboll, jäst i rumstemperatur;
  • Mjöl för att strö;
  • Semolina eller majsmjöl för strö;
  • ⅓ kopp marinarasås;
  • 90 g riven cheddar;
  • 4 matskedar hackad färsk basilika;

 

Metod för beredning:


  1. Förvärm grill eller grill för direkt grillning på hög värme. Temperatursensorn ska visa 260°C.
  2. Lägg degen på en lätt mjölad yta. Kavla försiktigt ut degen med fingertopparna och sidorna av händerna, behåll så mycket luft som möjligt i den yttre kanten av skorpan. Kavla ut degen (eller kavla ut den med en kavel) till en cirkel lika stor som din gjutjärnspanna.
  3. Strö lätt mannagryn på botten av pannan. Lägg pizzadegen i den förberedda pannan. Fördela marinaden över pizzadegen, låt skorpremsan vara ostrimmad. Strö över cheddar.
  4. Placera pannan på grillen eller grillen och stäng locket. Låt pizzan koka, öppna då och då för att rotera pannan medurs. Pizzan är klar när den blåser upp, botten är knaprig och brun, skorpan börjar få färg och osten smälter. När du har tagit bort den, skjut pizzan på skärbrädan med hjälp av en spatel. Strö över basilika. Skiva och servera.

Notera: För att låta degen jäsa, forma degen till en boll med båda händerna genom att trycka den på arbetsytan. Detta kommer att dra åt ytan på degen. Lägg den på en mjölad yta och täck med plastfolie som har belagts med matlagningsspray. Låt jäsa 40-90 minuter innan du stretchar i steg 2.