Grillade hummerstjärtar med citron och vitlökssmör

Njut av den underbara smaken av detta recept när du vill göra en elegant men enkel middag.

 

Förberedelsetid:
5 minuter

 

Förberedelsetid:
15 minuter

 

 

Portionär:
2-4

 

Laga mat med: Gjutjärnspanna Hosse

 

 

Ingredienser:

  • 3 matskedar osaltat smör;
  • 6 vitlöksklyftor, hackade;
  • 1 matsked citronsaft;
  • 4 hummerstjärtar, delade på mitten;
  • 1 matsked persilja, hackad;
  • 1 citron, skuren i cirklar (valfritt);

Metod för beredning:

  1. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt vitlöken och koka i 1 minut. Tillsätt citronsaft och blanda. Avlägsna från värme.
  2. Värm en grillpanna av gjutjärn på medelhög värme i 4-5 minuter. Pensla hummerstjärtarna med vitlöksoljan. Koka med snittsidan nedåt i 2-3 minuter. Vänd på stjärtarna och tröja igen med vitlöksoljan.
  3. Fortsätt koka i ytterligare 3 minuter. Tillsätt citronklyftor om så önskas. Koka i 1-2 minuter på varje sida. Ta av från värmen och strö över hackad persilja. Servera omedelbart.