Grillade marinerade grönsaker

Vilken måltid är mer somrig än en panna med grillade grönsaker? Med lite olivolja, vitlök, örter och en hint av citron är dessa inlagda grönsaker det perfekta tillskottet till alla måltider.

 

Förberedelsetid:
10 minuter

 

Förberedelsetid:
20-25 minuter

 

 

Portioner:
4-6

 

Koka med:
Gjutjärnsskål Hosse

 

 

Ingredienser:

 

Grönsaker:

  • 1 rödlök;
  • 1 röd paprika;
  • 1 gul paprika;
  • 1 zucchini;
  • 1 huvud broccoli, skuren i bitar;

 

Marinad:

  • ⅓ kopp citronsaft;
  • ¼ kopp olivolja;
  • 1 matsked äppelcidervinäger;
  • 4 vitlöksklyftor, hackade;
  • 2 matskedar torr rosmarin;
  • ½ tesked salt;
  • ¼ tesked röd paprikaflingor (valfritt)
  • garnera med citronskivor

 

Metod för beredning:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en återförslutbar plastpåse.
  2. Skär grönsakerna i 3 cm stora bitar.
  3. Tillsätt grönsakerna i marinaden och skaka ordentligt. Kyl i 30 minuter.
  4. Värm grillen på medelhög värme i 10 minuter med locket stängt. Lägg till grillgallret och stäng värmen i 5 minuter.
  5. Efter förvärmning av grillen/grillen, tillsätt de marinerade grönsakerna. Koka försiktigt i 5 minuter. Rör om grönsakerna och fortsätt koka tills de når önskad nivå av färdighet.
  6. Ta av från värmen och pressa citron över grönsakerna. Strö över salt och servera.