Kycklinglår i panna med Rizzoni-pasta, citron och spenat
10 mars
0 Kommentar(er)
87 Sett
Kycklinglår i panna med Rizzoni-pasta, citron och spenat
Denna fräscha och tröstande maträtt som fyller en punch kan förberedas och på tallriken på mindre än en timme. Fullt av ljusa smaker som citron, vitlök och rosmarin, detta recept är det perfekta tillägget till din veckomeny.
Förberedelsetid:
10 minuter
Förberedelsetid:
45 minuter
Portionär:
4-6
Laga mat med: Gjutjärnspanna Hosse
Ingredienser:
- 6 kycklinglår med ben;
- 1 tesked salt;
- ½ tesked svartpeppar;
- ½ tesked vitlökspulver;
- 1 matsked olivolja;
- 4 vitlöksklyftor, hackade;
- 1 schalottenlök, tunt skivad;
- 1 kopp orzo (Rizzoni pasta), okokt;
- 3 ½ dl kycklingbuljong;
- 2 matskedar färsk rosmarin;
- 1 matsked citronskal;
- 2 koppar spenat, okokt;
- 2 matskedar citronsaft;
- riven parmesan, till garnering;
- färsk rosmarin, för garnering;
- citronskivor, för garnering;
- röda paprikaflingor, för garnering;
- persilja, till garnering.
Metod för beredning:
- Värm ugnen till 200°C.
- Värm gjutjärnspannan över medelhög värme, ca 5 minuter.
- Krydda kycklingen på alla sidor med salt, peppar och vitlökspulver.
- Tillsätt olja och stek kycklingen med skinnsidan nedåt tills skinnet är gyllenbrunt och krispigt, 4-5 minuter.
- Vänd på kycklingen och koka i 4-5 minuter. Ställ kycklingen åt sidan på en tallrik.
- Sänk värmen till medel och tillsätt vitlök och schalottenlök i 1-2 minuter.
- Tillsätt den råa orzon (Rizzoni-pasta), rosmarin och citronskal. Rör om i 1-2 minuter, tillsätt sedan kycklingfonden och låt koka upp.
- Sänk värmen och täck tills buljongen absorberas av orzo, cirka 12-15 minuter.
- Tillsätt spenaten och citronsaften och rör om lite i taget tills det mjuknat.
- Lägg i kycklingen med skinnsidan uppåt och stek tills kycklingen är genomstekt och skalet är knaprigt, ca 5-7 minuter.
- Strö över ost och rödpepparflingor och garnera med citronklyftor, rosmarin och persilja.