Panstekt nötkött med ägg och cheddar
10 mars
0 Kommentar(er)
177 Sett
Panstekt nötkött med ägg och cheddar
Denna stekpannafrukost har allt: krispiga gyllene potatisar, kryddiga nötköttsbitar, rinnande ägg och smakfull cheddar. Vad mer kan man önska sig?
Förberedelsetid:
10 minuter
Förberedelsetid:
40 minuter
Portioner:
4
Laga mat med: Gjutjärnspanna Hosse
Ingredienser:
- 4 medelstora röda potatisar, skurna i tärningar, ca 680 g;
- 1 matsked osaltat smör;
- 1 medelstort huvud söt lök, tärnad;
- ½ kopp finhackad grön paprika;
- 1 kopp hackat nötkött;
- ½ tesked salt;
- ½ tesked mald peppar;
- ½ tesked rökt röd paprika;
- ⅓ kopp halv och halv;
- 4 ägg;
- 120 g riven cheddar;
Metod för beredning:
- Koka upp ca 3 cm vatten i en gryta försedd med en ångkorg. Tillsätt potatisen, täck över och ånga tills den är mjuk, 5½-7 minuter. Ta bort korgen från grytan.
- Värm under tiden 1 msk olja och smöret i en gjutjärnspanna på medelvärme. Tillsätt löken och grön paprika och koka, rör ofta, tills grönsakerna börjar mjukna, 4-5 minuter. Tillsätt nötkött, salt, peppar och rökt paprika och rör om i ca 2 minuter.
- Tillsätt återstående 1 msk smör och rör om. Tillsätt potatisen och fortsätt koka, rör om i potatisblandningen då och då, tills potatisen är mör, brynt och skorpa på botten av pannan, 8-12 minuter.
- Sänk värmen till medel-låg. Gör 4 brunnar i potatisblandningen och knäck ett ägg i varje. Lägg osten ovanpå och täck pannan med ett lock eller plåt eller folie. Låt koka tills äggen är mjuka och osten smält, 5-6 minuter.