Pizza med ost och bacon

En tillfredsställande kombination av hemgjord ost och smulad bacon som är så god att varje tugga smälter i munnen.

 

Förberedelsetid:
16 timmar och 20 minuter

 

Förberedelsetid:
24 minuter

 

 

Portioner:
2-4

 

Laga mat med:
Gjutjärnsskål Hosse

 

 

Ingredienser:

 

  •  
  • Till osten:
  • 1 kopp riven cheddarost;
  • ¼ kopp majonnäs;
  • ¼ tesked vitlökspulver;
  • 1 rostad jalapeño, kärnad och tärnad;
  • 3 matskedar tärnad pimentpeppar,

 

 

 

Metod för beredning:


Förberedelse

  1. Häll mjöl, salt, jäst, vatten och 1 msk olivolja i en medelstor skål. Blanda ihop allt, cirka 1 minut, för att göra en klibbig degmassa utan torra mjölfläckar.
  2. Samla ihop resterna på bunkens sidor och forma degen till en boll. Täck i 5 minuter.
  3. Öppna skålen och knåda degen flera gånger, vrid skålen 90 grader varje gång.
  4. Täck skålen och efter 5 minuter gör en ny knådning. Vänta 5 minuter och upprepa, sedan ytterligare 5 minuter för den fjärde och sista knådningen. Täck skålen och låt vila i 40 minuter. Kyl sedan i 12 till 72 timmar.
  5. Förbered din panna 3 timmar innan du serverar din pizza. Häll de återstående 1½ msk olivolja i gjutjärnspannan. Pensla kokytan och sidorna av pannan med olja.
  6. Överför degen till pannan och vänd en gång för att täcka med olivoljan. Tryck ut degen mot kanterna på formen, puffa upp den med fingertopparna.
  7. Täck över och låt jäsa i 2 timmar i rumstemperatur.

Bakning:

  1. Trettio minuter före gräddning, placera ett galler längst ner i ugnen och ett längst upp. Värm ugnen till 230℃.
  2. När du är redo att baka, strö 1 kopp mozzarella jämnt över hela skorpan. Skeda små skedar av såsen över osten. Strö över resterande mozzarella.
  3. Lägg små skedar av den hemgjorda pimentosten ovanpå pizzan och strö över bacon.
  4. Grädda pizzan på nedre gallret i 18-20 minuter, tills osten bubblar och botten och kanterna på skorpan är gyllenbruna.
  5. Ta ut pizzan från ugnen. Kör försiktigt en kniv runt kanten på pizzan och sidan av pannan för att förhindra att den fastnar. Överför till ett kylställ eller skärbräda. Servera och njut.

Ost med pimentpeppar:

Kombinera ost, majonnäs, vitlökspulver, jalapeño och paprika. Blanda väl.

Krydda med salt och peppar efter smak.