Tjocka fläskkotletter med salt och peppar
10 mars
0 Kommentar(er)
253 Sett
Tjocka fläskkotletter med salt och peppar
Hemligheten bakom saftiga fläskkotletter? Köp de tjockaste du kan hitta. De är svårare att rosta och resultatet är läckert och mört.
Förberedelsetid:
5 minuter
Förberedelsetid:
10 minuter
Portioner:
2
Koka med: Gjutjärnspanna Hosse
Ingredienser:
- 2 benfria fläskkotletter;
- salt och peppar;
- 2 matskedar jordnötssmör;
Metod för beredning:
- Värm ugnen till 230 °C.
- Pensla fläskkotletterna med jordnötssmör och krydda framsidan, baksidan och sidorna av fläskkotletterna generöst med salt och peppar.
- Värm gradvis upp en gjutjärnspanna på spisen till medelhög värme.
- Bryn fläskkotletterna 1-1½ minut på varje sida.
- Ta av från värmen och grädda i ugnen i 4-6 minuter.
- Låt vila 5 minuter innan servering.