Tjocka fläskkotletter med salt och peppar

Hemligheten bakom saftiga fläskkotletter? Köp de tjockaste du kan hitta. De är svårare att rosta och resultatet är läckert och mört.

 

 

Förberedelsetid:
5 minuter

 

Förberedelsetid:
10 minuter

 

 

Portioner:
2

 

Koka med: Gjutjärnspanna Hosse

 

 

Ingredienser:


  • 2 benfria fläskkotletter;
  • salt och peppar;
  • 2 matskedar jordnötssmör;

 

Metod för beredning:


  1. Värm ugnen till 230 °C.
  2. Pensla fläskkotletterna med jordnötssmör och krydda framsidan, baksidan och sidorna av fläskkotletterna generöst med salt och peppar.
  3. Värm gradvis upp en gjutjärnspanna på spisen till medelhög värme.
  4. Bryn fläskkotletterna 1-1½ minut på varje sida.
  5. Ta av från värmen och grädda i ugnen i 4-6 minuter.
  6. Låt vila 5 minuter innan servering.